Onafhankelijk hypotheekadvies voor elke hypotheekvraag

Op zoek naar een hypotheekadviseur die u voorziet van hypotheekadvies? Dijk & Belga helpt u graag verder. Wij staan voor u klaar als u uw eerste huis wilt kopen, u wilt verhuizen, uw hypotheek wilt oversluiten of als u gaat scheiden. Wilt u weten wat Dijk & Belga voor u kan betekenen? Maak dan een vrijblijvend afspraak voor hypotheekadvies.

“Persoonlijk contact en professionaliteit vinden wij erg belangrijk”.

Waarom Dijk & Belga

 • Persoonlijk en professioneel
 • Specialist in hypotheken en verzekeringen
 • Brede ervaring in financiële zaken
 • Voor zowel bedrijven en particulieren
 • De beste prijs en kwaliteit

Dijk & Belga = maatwerk in hypotheken

Maatwerk in hypotheken en een persoonlijke begeleiding zijn belangrijke pluspunten van Dijk & Belga. Het kopen van een huis is een van de belangrijkste financiële beslissingen in uw leven!

U leent immers voor de financiering van uw huis doorgaans veel geld. De hypotheek bepaalt daarmee de komende jaren voor een belangrijk deel uw maandelijkse lasten en daarmee uw besteedbaar inkomen. Daarom is het van belang dat u alle belangrijke aspecten goed tegen elkaar afweegt. Dit is geen eenvoudige opgave, omdat er tegenwoordig veel verschillende hypotheekmogelijkheden zijn en er veel geldverstrekkers zijn die ieder met hun eigen voorwaarden in de markt aanwezig zijn.

Een hypotheek die afgestemd wordt op uw wensen

Om u te verzekeren van een hypotheek die precies is afgestemd op uw specifieke wensen, omstandigheden en toekomstperspectieven, doet u er verstandig aan zich bij deze belangrijke beslissing deskundig en onafhankelijk te laten adviseren. Daarmee weet u zeker dat uw hypotheek niet alleen nu goed geregeld is, maar ook in de toekomst. Bij Dijk & Belga kunt u terecht voor een echt onafhankelijk hypotheek advies. Wij kunnen bemiddelen voor meer dan 30 geldverstrekkers en zoeken voor u – in overleg met u – naar de beste en voordeligste geldverstrekker op het gebied van rente én voorwaarden.

In het verleden had u een grotere keuze in de verschillende vormen van hypotheek, zoals bijvoorbeeld een beleggings-, leven-, aflossingsvrije- of spaarhypotheek. Heeft u momenteel nog één van deze hypotheekvormen, dan kunnen deze ongewijzigd doorlopen. Tegenwoordig zijn er voor de starters op de hypotheekmarkt nog slechts nog twee opties, een annuïteiten hypotheek of lineaire hypotheek welke in 30 jaar afgelost dient te worden. Het grootste verschil in deze beide hypotheekvormen is dat bij een annuïteitenhypotheek de bruto lasten bij ongewijzigde rente de gehele looptijd gelijk blijft. Terwijl bij een lineaire hypotheek zowel de bruto als de netto lasten dalen bij ongewijzigde rente gedurende de looptijd.

Hypotheek afsluiten

Bij Dijk & Belga bent u aan het juiste adres om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Bel of kom langs voor een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Hypotheek oversluiten

Met een hypotheekrente die nog steeds historisch laag is kan het wellicht interessant zijn om uw huidige hypotheek over te sluiten. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Hypotheek meenemen

Heeft u een koopwoning en een hypotheek? Dan kan het interessant zijn om uw huidige hypotheekrente mee te nemen naar een nieuwe hypotheek. Bijvoorbeeld als u nu een lage rente betaalt. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wat is een annuïteitenhypotheek?

In deze hypotheekvorm wordt er maandelijks een gelijkblijvend bedrag aan hypotheeklasten in rekening gebracht. Alleen de samenstelling van de maandlast wijzigt. In het begin is het hoofdzakelijk betaling van rente en een klein bedrag aan aflossing. Door de aflossingen daalt de hoogte van de verschuldigde rente en wordt er maandelijks steeds meer afbetaald.

In de annuïteitenhypotheek blijven de bruto maandlasten gelijk. Doordat de rentelasten dalen worden de netto maandlasten steeds hoger.

Sinds 1 januari 2013 zijn de annuïteitenhypotheek samen met de lineaire hypotheek de enige twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek. Dit geldt alleen voor nieuw gesloten hypotheken.

In vergelijking met de lineaire hypotheek zijn de maandlasten in de annuïteitenhypotheek in de eerste jaren van de looptijd lager. Gerekend over de gehele looptijd wordt er in de annuïteitenhypotheek meer betaald aan hypotheekrente.

Per de einddatum van de rentevast periode kunnen de maandlasten wel stijgen of juist dalen. Uitgaande van een gelijkblijvende hoogte van de hypotheekrente, blijven de maandlasten gedurende de looptijd gelijk.

Voordelen van de annuïteitenhypotheek:

 • Er wordt maandelijks afbetaald op de hypotheekschuld
 • In vergelijking met de lineaire hypotheek zijn de maandlasten in het begin relatief laag
 • Bruto maandlasten blijven gelijk

Nadelen van de annuïteitenhypotheek:

 • Aflossing gaat in de eerste jaren langzaam
 • Het fiscaal voordeel neemt af
 • De eigenwoningreserve neemt door de aflossing toe

Wat is een lineaire hypotheek?

De lineaire hypotheek is één van de twee hypotheekvormen die gekozen kunnen worden voor een nieuw te sluiten hypotheek. Het is een eenvoudige hypotheekvorm. De maandelijkse aflossing kan berekend worden door de hypotheekschuld te delen door de looptijd in maanden. Gedurende de looptijd zakken de rentelasten door de dalende hypotheekschuld.

Voorbeeld:

Hypotheek van €180.000 en een hypotheekrente van 4%. De hypotheek loopt 30 jaar. Hoe hoog is de maandlast de eerste maand:

Aflossing: €180.000 / 360 maanden = €500
Rente: €180.000 x 4% = €7.200 / 12 = €600
De rentelasten dalen doordat er steeds minder hypotheekrente verschuldigd is. Hierdoor daalt het fiscaal voordeel ook.

De bank zal een aanvullende overlijdensrisicoverzekering verplicht stellen.

Sinds 1 januari 2013 zijn er nog maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek, namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Andere hypotheekvormen afgesloten vóór 2013 worden gerespecteerd. Het blijft dus mogelijk om de hypotheekrente in deze hypotheekvormen af te trekken van het inkomen.

Voordelen van de lineaire hypotheek?

 • De hypotheekschuld daalt gedurende de looptijd
 • De maandlasten dalen
 • Zeer eenvoudige en overzichtelijke hypotheekvorm

Nadelen van de lineaire hypotheek?

 • Het fiscaal voordeel zakt
 • De eigenwoningreserve neemt door de aflossing toe
 • In het begin zijn de lasten hoger in vergelijking met de annuïteitenhypotheek
Hypotheken
Huis en inkomen: wat nu als je dood gaat?
Vroeger was het vaak verplicht om bij je hypotheek een overlijdensrisicoverzekering (ORV) af te sluiten. Tegenwoordig geldt deze regel nog maar zelden . Toch is het verstandig om zo’n levensverzekering te overwegen.
26 maart 2021

Rente overzichttool

Duidelijke, no-nonsensebenadering m.b.t. het advies rondom hypotheken. De adviseur legt alles rondom hypotheken in begrijpelijke taal uit en zocht de best passende oplossing voor onze specifieke situatie. Leverde ons een flinke besparing op onze verzekeringspremie op. Gedurende het hele proces was de communicatie erg prettig en werd snel op mails gereageerd. We hebben meerdere malen met elkaar aan tafel gezeten om alle mogelijkheden en de voortgang te bespreken, wij zijn erg tevreden en bevelen Dijk & Belga dan ook van harte aan!

Ricardo Franke

Vraag meer informatie aan over onze hypotheken

Mocht u meer willen weten over een nieuwe hypotheek of uw huidige hypotheek oversluiten of verhuizen? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

  (* = altijd invullen)